Druide - Paranormale gaven paragnosten
Lid worden
Paranormale paragnosten
Tarotkaarten leggen
Fotoanalyse
paragnostenbel.nl / paragnosten / paranormale-gave-paragnosten / Druide /
   
  Paranormale gave Druide
     
 
Druide
Zo goed als iedereen kent de Druide Panoramix uit de albums van Asterix doch wat velen niet weten is dat het Druidisme nog steeds door zeer veel mensen gevolgt wordt, ook in Nederland en Belgie is dit nog steeds het geval daar veel mensen zich aangesproken voelen door de denkbeelden van deze leer. Het Druidisme is een levende en met de tijd meegaande traditie die toch zijn wortels heeft in het verleden. Voor Druiden staat de onderlinge verbondenheid van het alle leven op aarde centraal, de Druiden werken vaak in kleine groepjes of alleen, aan de koestering en bescherming van de natuurlijke wereld. Hierbij staat de relatie tussen het individu en de natuurlijke en spirituele wereld centraal.

Druiden kennen geen dogmas en geen strakke organisatievormen noch een heilig boek. Ieders mening wordt gerespecteerd maar het respect voor alle leven staat boven alles.

Als men naar de traditie van de Druiden gaat kijken dan zie je dat het Druidisme bestaat uit zowel mannelijke als vrouwelijke magiers en dichters, zangers en raadgevers, genezers en Sjamanen maar ook uit filosofen. En alhoewel het Druidisme deels werd onderdrukt door de opkomst van het Christendom bleef het voortleven door het werk in de Bardische scholen en in de tradities en gewoontes in Ierland, Wales, Engeland en Bretagne. In de 18de eeuw ontstond er een opleving van het Druidisme, die heden ten dagen nog voortduurt. De Orde der Barden, Ovaten en Druiden waarvan de wortels terug gaan tot in 1717 wijdt zich aan het presenteren van de Traditie van de Druiden helemaal aangepast aan deze tijd en toch stevig geworteld in haar verleden.

De klassieke Druiden kennen een opsplitsing in drie specifieke groepen met elk hun eigen functies en taken. Oude teksten geven voldoende informatie om een goed beeld te krijgen van elk van deze groepen

De drie opleidingsfasen kunnen gezien worden als verschillende niveaus van verdieping maar zeker niet als hierarchische niveaus:

De Barden

Hoewel een bard het eerste opleidingsniveau van de Druide vertegenwoordigt mogen we toch niet de vergissing begaan te veronderstellen dat een Bard in welk opzicht dan ook een lagere positie bekleed ten opzicht van de twee andere niveaus. De Bard werkt ondermeer met de krachten van de vier elementen: de Aarde (praktische zin en sensualiteit), het element Water (de ontvankelijkheid en emotionaliteit), het element Lucht (redeneren) en het element Vuur (intuitie en enthousiasme).

De Ovaten

De Ovaten gaan onderandere de genezende krachten van kruiden, bomen en dieren leren toepassen

De Druiden

De Druiden houden zich oa. bezig met de mens en zijn relatie tot de wereld. De filosofie van de Druide is een een natuur-, aarde- of zonnerelegie dit in tegenstelling tot de geopenbaarde godsdiensten zoals het christendom en de islam, de Druiden fungeren ook niet als bemiddelaars tussen God en de Mens maar als diegene die het ritueel leiding geven.

De Bard, Ovaat en Druide zijn één persoon met beide voeten op de aarde. We hoeven zelf niet zo een “totaalmens” te zijn die al deze capaciteiten in zich draagt maar de Druide als voorbeeld is al duizenden jaren aanwezig om ons toch aan te moedigen en te leiden, om voor ons een licht te werpen op een pad dat niet uniform is doch wel degelijk uniek en aangelegd met eigen ervaringen en onze eigen creatieve geest.Volgende paragnosten hebben de gave Druide:


Cor
Lineke
Mina
Cassandra
 
   
 
getuigenissen lezen
Contact
online paragnosten
leden account
   
  Voordelen voor Leden
     
  Als lid belt u naar lokale nummers met de paragnosten, u belt dus niet naar 0900-lijnen.  
     
  U heeft meerdere betaalmogelijkheden,
zoals iDeal, Bankcontact, VISA, Maestro, Mastercard, ...
 
     
  U ontvangt als lid tal van voordelen
geniet van onze acties
.
 
     
  Als lid kan u ook e-mailconsults aangaan met onze paragnosten.  
     
     
     
Leden account
 
 
  Bel paragnosten Paragnostenbel.nl Home | Mobiele website | Werken als paragnost | Contact | Sitemap | Privacyverklaring | Disclaimer